Marime text A A A
blog_image
  • Home
  • Noutati
  • OMV Petrom lansează Fundația OMV Petrom

FUNDATIA OMV PETROM

11.04.2022

OMV Petrom lansează Fundația OMV Petrom

  • Fundația va dezvolta programe în domeniul educației, mediului și sănătății

 

  • 2 milioane de euro pentru primul proiect al Fundației OMV Petrom: „Împreună, din prima zi”

 

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a lansat  Fundația OMV Petrom, pentru a construi programe și a susține investiții sociale pe termen lung în România.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: ”În OMV Petrom, credem că putem construi un viitor mai bun pe baza acțiunilor de azi. Începând cu 2007, am alocat peste 80 de milioane euro pentru dezvoltarea de proiecte sociale în România. Astăzi, ducem implicarea noastră socială la nivelul următor și lansăm Fundația OMV Petrom. O entitate a cărei misiune unică este de a contribui prin programele dezvoltate la o Românie mai bună, sustenabilă și echitabilă. Iar noi vom sprijini constant acest demers prin finanțare și expertiză.”

Rolul Fundației OMV Petrom este de a veni cu soluții care pot reduce decalajele sociale și pot contribui la o viață mai bună pentru fiecare român. În acest sens, vor fi încheiate parteneriate strategice cu experți, autorități naționale și locale, grupuri de inițiativă și alte părți interesate. Fundația își propune să dezvolte programe pe termen lung care să producă o schimbare în mai bine, în trei domenii cheie pentru România: mediu, educație și sănătate.

Fundația OMV Petrom a lansat astăzi primul său proiect, “Împreună, din prima zi”, care include trei arii cheie de intervenție pentru a contribui la reducerea mortalității infantile din România:

- Un fond în valoarea de 1 milion de euro, pentru proiecte gestionate de Organizația Salvați Copiii, pentru a crește nivelul de echipare al maternităților din România;
- Dotarea Spitalului de Copii Marie Curie din București cu o unitate mobilă de terapie intensivă pentru nou-născuți - prima unitate de acest fel din România;
- Dotarea a 6 elicoptere SMURD cu incubatoare de ultimă generație, la standarde europene. Dotarea Spitalului Marie Curie și a elicopterelor SMURD se realizează cu ajutorul Asociației Inima Copiilor.

Cu această ocazie, Ana Maria Mihăescu - Președintele Fundației OMV Petrom a declarat: “Nou-născuții grav bolnavi sau prematuri au mare nevoie să fie îngrijiți și transportați în condiții speciale. Suntem alături de ei și de medicii care se luptă să îi salveze: “Împreună din prima zi”, primul proiect al Fundației OMV Petrom, este dedicat terapiei intensive neonatale. Investim 2 milioane de euro pentru modernizarea secțiilor de terapie intensivă din maternitățile din țară și a sistemului de transport al nou-născuților bolnavi. Scopul nostru este să contribuim la reducerea ratei mortalității infantile din România, care este una din cele mai ridicate din UE.”

Fundația OMV Petrom este o entitate distinctă și independentă de operațiunile companiei OMV Petrom. Activitatea Fundației este coordonată de un consiliu format din șase membri. Președintele consiliului Fundației OMV Petrom este Ana Maria Mihăescu. Experiența acesteia include mandate de manager regional în cadrul International Finance Corporation, divizie a Băncii Mondiale. În sectorul non-profit, a fost implicată în programe ale unor asociații de renume, precum Salvați Copiii, Învățați pentru România și Asociația Prietenii Muzeului Național de Istorie a României. Din comitetul de conducere mai fac parte: Șerban Toader, auditor financiar și consultant independent, Daniela Chifan, directorul reprezentanței Innovation Norway din România, Alina Petrescu, director comunicare și sustenabilitate OMV Petrom, Cătălin Hristescu, director  departament Management de Portofoliu din cadrul diviziei Gaze și Energie OMV Petrom, și Amalia Fodor, care este directorul executiv al Fundației OMV Petrom. 

 

Despre Asociația Inima Copiilor

Fondată în 2006, Asociația Inima Copiilor ajută copiii născuți cu probleme grave de sănătate. Una dintre direcțiile principale de acțiune ale asociației este crearea celor mai bune condiții de îngrijire în terapie intensivă a nou-născuților grav bolnavi.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii România

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului.