Marime text A A A

Programe

Contribuim decisiv la crearea unei societăți sustenabile și echitabile pentru noi toți, prin proiecte, resurse și soluții pentru un progres real în educație, protejarea mediului înconjurător și sănătate.

Educație

Să mergem înainte înseamnă pentru noi să investim în educație.

O țară fericită este una în care rata de abandon școlar e din ce în ce mai mică, până când devine inexistentă, şi în care educația timpurie, care asigură un start potrivit fiecăruia, este esențială pentru un viitor stabil.

Prin parteneriate puternice și strategice, ne dorim să construim un context prin care educația să primească tot ajutorul de care are nevoie pentru a pune în valoare fiecare copil și fiecare profesor, la sat sau la oraș.

Studiul “Educația timpurie în România”

Fundația OMV Petrom publică Raportul primului studiu care evaluează situația și nevoile actuale ale sistemului de Educație Timpurie din România.

Vezi Proiect
Start în educație

Fundaţia OMV Petrom şi World Vision România derulează cel mai amplu proiect pentru preşcolari din România: 60.000 de copii cu vârste între 3-5 ani şi 10.000 de părinţi incluşi.

Vezi Proiect

Mediu

De fiecare dată când îi e bine naturii, ne e bine și nouă! Ne uităm la România și ne bucurăm de cele mai bogate ecosisteme din Europa, cu o biodiversitate impresionantă. Pentru a le proteja, pornim azi la drum.
Fiecare investiție și parteneriat conturat, fiecare împădurire și fiecare voluntar implicat ne aduc mai aproape de un viitor sustenabil.
Un viitor de care avem nevoie și în care avem încredere. Un viitor care se construiește cu respect și responsabilitate față de natură.

Verde pentru viitor

Programul este dedicat conservării biodiversității și dezvoltării responsabile a comunităților locale în ariile protejate. 

Vezi Proiect

Sănătate

Putem merge înainte numai atunci când suntem sănătoși și când ne putem baza pe sistemul de sănătate. Un sistem la care fiecare contribuie și în care fiecare contează, pentru că viețile noastre sunt toate la fel de importante.

Vedem medicii valoroși ai României și simțim forța lor de a face bine. Ne uităm cu atenție și replicăm modele de succes de aici sau din afară, dotăm spitalele, investim în expertiză și formăm parteneriate, pentru ca sistemul medical din România să devină un sprijin real!

Iar acest sprijin să contribuie la un viitor mai sănătos și mai fericit.

Împreună din prima zi

2 milioane de euro pentru modernizarea secțiilor de terapie intensivă din maternitățile din țară și a sistemului de transport al nou-născuților bolnavi.

Vezi Proiect
Primul pas spre sănătate

Fundația OMV Petrom și Organizaţia Salvați Copiii investesc 480.000 de euro în dotarea a 37 de cabinete de medicină de familie din 17 județe cu 600 de echipamente medicale moderne.

Vezi Proiect
Cutia Bebelușului

Programul "Cutia Bebelușului" vine în sprijinul a 5.300 de mame și nou-născuți aflați într-o situație vulnerabilă, care vor primi gratuit Cutia Bebeluşului, cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare.

Vezi Proiect

Voluntariat

Ne dorim ca voluntariatul să devină mai mult decât o initiațivă punctuală şi vom crea oportunități prin care voluntarii vor avea ocazia de a contribui pe termen mediu și lung în comunitățile în care trăiesc, lucrează, desfăşoară activităţi sau de care se simt apropiaţi.

BRAVoluntar 1.0

În cadrul programului BRAVoluntar, am oferit formare în domeniul dezvoltării comunitare atât pentru voluntari cât și pentru organizații neguvernamentale și finanțare pentru 10 proiecte de voluntariat în educație, mediu și sănătate.

Vezi Proiect
BRAVoluntar 2.0

Continuam programul BRAVoluntar și lansăm ediția a 2a, pentru ca voluntariatul să devină mai mult decât o initiațivă punctuală.

Vezi Proiect