Marime text A A A

Programe

Contribuim decisiv la crearea unei societăți sustenabile și echitabile pentru noi toți, prin proiecte, resurse și soluții pentru un progres real în educație, protejarea mediului înconjurător și sănătate.

Educație

Să mergem înainte înseamnă pentru noi să investim în educație.

O țară fericită este una în care rata de abandon școlar e din ce în ce mai mică, până când devine inexistentă, şi în care educația timpurie, care asigură un start potrivit fiecăruia, este esențială pentru un viitor stabil.

Prin parteneriate puternice și strategice, ne dorim să construim un context prin care educația să primească tot ajutorul de care are nevoie pentru a pune în valoare fiecare copil și fiecare profesor, la sat sau la oraș.

Studiul “Educația timpurie în România”

Fundația OMV Petrom publică Raportul primului studiu care evaluează situația și nevoile actuale ale sistemului de Educație Timpurie din România.

Vezi Proiect
Start în educație

Fundaţia OMV Petrom şi World Vision România derulează cel mai amplu proiect de educație timpurie din România: 120.000 de copii cu vârste între 3-6 ani, 10.000 de părinţi, 3.500 de educatori și 1.500 grădinițe din zone defavorizate incluse.

Vezi Proiect
Să fim prieteni - Fără Bullying

Salvați Copiii România și Fundația OMV Petrom derulează un amplu program antibullying, în 60 de grădinițe, pentru 8.800 de preșcolari

Vezi Proiect

Mediu

De fiecare dată când îi e bine naturii, ne e bine și nouă! Ne uităm la România și ne bucurăm de cele mai bogate ecosisteme din Europa, cu o biodiversitate impresionantă. Pentru a le proteja, pornim azi la drum.
Fiecare investiție și parteneriat conturat, fiecare împădurire și fiecare voluntar implicat ne aduc mai aproape de un viitor sustenabil.
Un viitor de care avem nevoie și în care avem încredere. Un viitor care se construiește cu respect și responsabilitate față de natură.

Verde pentru viitor

Programul este dedicat conservării biodiversității și dezvoltării responsabile a comunităților locale în ariile protejate. 

Vezi Proiect
Verde pentru Generația Alpha

Fundația OMV Petrom împreună cu Teach for Romania a dezvoltat un program de educație de mediu adresat ciclului preșcolar, primar și gimnazial, cu focus pe înțelegerea și relaționarea într-o manieră sustenabilă cu mediul înconjurător

Vezi Proiect

Sănătate

Putem merge înainte numai atunci când suntem sănătoși și când ne putem baza pe sistemul de sănătate. Un sistem la care fiecare contribuie și în care fiecare contează, pentru că viețile noastre sunt toate la fel de importante.

Vedem medicii valoroși ai României și simțim forța lor de a face bine. Ne uităm cu atenție și replicăm modele de succes de aici sau din afară, dotăm spitalele, investim în expertiză și formăm parteneriate, pentru ca sistemul medical din România să devină un sprijin real!

Iar acest sprijin să contribuie la un viitor mai sănătos și mai fericit.

Împreună din prima zi

3,5 milioane de euro pentru modernizarea secțiilor de terapie intensivă din maternitățile din țară și a sistemului de transport al nou-născuților bolnavi.

Vezi Proiect
Primul pas spre sănătate

Fundația OMV Petrom și Organizația Salvați Copiii România extind programul „Primul pas spre sănătate” și dotează cu aparatură medicală 100 de cabinete de medicină de familie, pentru a îmbunătăți accesul la servicii medicale pentru 22.000 de gravide, mame 

Vezi Proiect
Cutia Bebelușului

Programul "Cutia Bebelușului" vine în sprijinul a 15.300 de mame și nou-născuți din aproape1.300 de comunități dezavantajate, care vor primi gratuit Cutia Bebelușului, cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare.

Vezi Proiect

Voluntariat

Ne dorim ca voluntariatul să devină mai mult decât o initiațivă punctuală şi vom crea oportunități prin care voluntarii vor avea ocazia de a contribui pe termen mediu și lung în comunitățile în care trăiesc, lucrează, desfăşoară activităţi sau de care se simt apropiaţi.

BRAVoluntar 1.0

În cadrul programului BRAVoluntar, am oferit formare în domeniul dezvoltării comunitare atât pentru voluntari cât și pentru organizații neguvernamentale și finanțare pentru 10 proiecte de voluntariat în educație, mediu și sănătate.

Vezi Proiect
BRAVoluntar 2.0

Continuam ediția a 2a programul BRAVoluntar cu formarea în domeniul dezvoltării comunitare atât pentru voluntari cât și pentru organizații neguvernamentale și finanțarea a 10 proiecte de voluntariat în educație, mediu și sănătate.

Vezi Proiect