Marime text A A A

Finanțare:

 

  • Pe perioada a 6 luni (aprilie-septembrie 2024), 10 dintre proiectele propuse de BRAVoluntarii participanţi sunt finanţate în vederea implementării în comunităţile locale.

  • Valoarea totală a fondului de proiecte este de 100.000 EUR, iar valoarea unei finanțări este de 10.000 EUR/proiect.

Mai multe detalii despre această ediție în Ghidul Programului

BRAVoluntar 2.0

Descriere program:
Descriere program:

În cadrul programului BRAVoluntar 2.0, în perioada septembrie 2023 - februarie 2024, am oferit formare și consultanță în domeniul dezvoltării comunitare atât pentru voluntari cât și pentru organizații neguvernamentale.

I-am sprijinit pe voluntari în procesul de implicare comunitară, de la identificarea unei nevoi şi a unor parteneri până la implementarea unui proiect cu impact social. În același timp, organizațiile neguvernamentale au beneficiat de formare și finanțare pentru derularea proiectelor cu componentă de voluntariat.

Proiecte finanțate:
Proiecte finanțate:

Mâna sus pentru sănătate

Asociaţia Leul Albastru

Loc desfășurare: comunele Bradu și Poiana Lacului, jud. Argeș
Beneficiari: 100 de elevi și 50 de profesori

Proiectul se adresează elevilor și cadrelor didactice din mediul rural și vizează îmbunătățirea deprinderilor de acordare a primului ajutor în situații de urgență medicală și a modului de reacție în cazul incidentelor neprevăzute din curtea școlii. Cei 100 de elevi și 50 de profesori de la școlile din comunitățile vizate vor participa la ateliere practice cu echipamente medicale moderne, unde vor învăța atât să aplice manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, maneva Heimlich și poziția laterală de siguranță, cât și cum să intervină corect în situațiile neprevăzute din curtea școlii. La finalul proiectului vor fi montate două defibrilatoare automate externe care îi vor ajuta pe beneficiari să intervină în situațiile de urgență și să salveze vieți.

Stop adicțiilor! Da, obiceiurilor sănătoase!

Asociația InspirAction

Loc desfășurare: București
Beneficiari: 150 de liceeni

Proiectul se adresează celor 150 de liceeni din cadrul Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” București și are ca scop informarea lor cu privire la riscurile asociate dependențelor și încurajarea formării unor obiceiuri sănătoase. Tinerii vor dobândi o înțelegere profundă a mecanismelor care stau la baza dependențelor (fumat, jocurile de noroc, social media ș.a.), vor învăța să recunoască semnele timpurii ale acestor capcane și să dezvolte strategii eficiente pentru a le evita.

Voluntari pentru sport și sănătate

Asociația Casa Tuturor

Loc desfășurare: comuna Roata de jos, județul Giurgiu
Beneficiari: 155 de elevi

Proiectul vizează amenajarea unui spațiu pentru activități sportive în curtea școlii nr. 2 din comuna Roata de jos, județul Giurgiu. Pe parcursul proiectului vor fi organizate numeroase activități sportive, jocuri recreative, dar și competiții ce au rolul de a le dezvolta copiilor spiritul de echipă, de fair-play, oferindu-le șansa de a socializa și cu alți copii. De acest spațiu vor beneficia toți cei 155 de elevi ai școlii, iar 50 dintre copii vor participa în perioada verii și la activități sportive și mici competiții care vor fi organizate în spațiul nou amenajat din curtea școlii.

Fă din sănătate o prioritate

Centrul de Resurse al Comunității Telega “Aurul Negru”

Loc desfășurare: localitatea Telega, jud. Prahova
Beneficiari: 320 de elevi și preșcolari

Proiectul urmărește promovarea unui stil de viaţă sănătos și crearea premiselor pentru adoptarea unor comportamente adecvate pentru copiii din localitatea Telega, jud. Prahova. Astfel, 320 de elevi și preșcolari înscriși la Școala Gimnazială Nr. 1, dar și părinți/cadre didactice vor participa la sesiuni de informare privind adoptarea unor obiceiuri sănătoase și a unui stil de viață echilibrat, iar 20 de copii cu probleme de greutate vor beneficia de informații și sprijin în cadrul unui curs de nutriție. Dotarea parcului din localitate cu 5 echipamente de fitness va atrage copiii, chiar și părinții sau bunicii să petreacă o parte din timpul liber făcând mișcare.

Copacul cu Obiceiuri

Asociaţia Copacul Prieteniei

Loc desfășurare: sat Marca, jud. Sălaj
Beneficiari: 60 de copii

Proiectul își propune organizarea unor ateliere tematice pentru 60 de copii din comunitate, ateliere ce au ca temă principală tradițiile și obiceiurile populare locale și naționale, conservarea și promovarea folclorului autohton, contribuind astfel la dezvoltarea dragostei pentru tradițiile populare, dezvoltându-le gustul pentru frumos, cultivându-le răbdarea, stăpânirea de sine, spiritul de echipă.

Siguranță Pentru Tineri: Construind Împreună Viitorul

Asociația Compassion & Care

Loc desfășurare: Ploiești, jud. Prahova
Beneficiari: 870 de elevi

Proiectul se concentrează pe prevenirea violenței în familie prin furnizarea de informații, resurse și instrumente practice pentru elevii de la Colegiul Național Pedagogic "Regina Maria" din Ploiești, de la clasele a 7-a până la a 12-a. Prin intermediul a 29 de ateliere interactive vor fi oferite elevilor informații, resurse și instrumente practice pentru identificarea și gestionarea violenței în familie, promovând relații sănătoase și respectuoase., schimbându-le perspectiva și cultivând o atitudine de intoleranță față de violență și de empatie și sprijin pentru cei afectați.

Zâmbetul Copilăriei

Asociația Schimbă Viața unui Copil (SVUC)

Loc desfășurare: București
Beneficiari: 23 de copii

Prin proiect 23 de copii cu afecțiuni neuromotorii, vor beneficia de servicii medicale stomatologice și terapeutice de calitate. Prin servicii specializate și prin terapia personalizată adaptată nevoilor individuale, proiectul vizează îmbunătățirea sănătății orale și a stării generale de sănătate a beneficiarilor, precum și dezvoltarea abilităților motorii și a încrederii în sine a acestora. Prin implicarea unui grup de voluntari dedicați, proiectul urmărește să creeze o comunitate empatică și dedicată, oferind sprijin moral și practic atât copiilor, cât și familiilor lor.

Agighiol – întoarcere în timp pentru viitor

Asociația GeoD

Loc desfășurare: comuna Valea Nucarilor, județul Tulcea
Beneficiari: 45 preșcolari, 65 elevi şi 400 de adulți

Proiectul constă în amenajarea unui punct de informare pentru Geoparc, o sesiune de instruire a 3 ghizi pentru acest punct de informare și derularea a 8 ateliere pentru copii preşcolari şi elevi, desfăşurate cu ocazia a 4 evenimente (Ziua Bujorului, Sânzienele, Săptamâna geoparcurilor europene şi Festivalul fosilelor). Proiectul va implica 45 preșcolari, 65 elevi şi 400 de adulți din comuna Valea Nucarilor, județul Tulcea, care vor avea o atitudine îmbunătățită față de valorile patrimoniului natural local, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă a Geoparcului Dobrogea Chimerică.

Scoala Părinților

Crucea Roșie Vâlcea

Loc desfășurare:
Beneficiari:

Prin proiect se oferă consiliere, instruire și investigații gratuite viitoarelor mămici de pe teritoriul județului Vâlcea. Astfel, 50 dintre femeile aflate în categoria de gravide cu risc - mame foarte tinere (sub 16 ani) sau în vârstă (peste 35 ani), provenite din familii cu situație socială precară - vor beneficia de servicii de consiliere & antrenare a abilităților parentale și suport psihologic pe parcursul celor 6 luni de proiect.

Vreau să ştiu de tine!

Fundația Sfântul Dimitrie

Loc desfășurare: București
Beneficiari: 30 copii din medii vulnerabile și familiile lor

Proiectul "Vreau sa știu de tine!" are scopul de a dezvolta abilitățile sociale şi capacitatea de exprimare în scris a celor 30 de copii beneficiari, prin mentorat individual oferit de voluntari. Convinși fiind că relaționarea corectă cu adulţii joacă un rol important în dezvoltarea copilului, proiectul îsi propune să le ofere copiilor beneficiari repere de siguranţă şi oportunităţi de a înţelege valenţele încrederii, prin relaţionarea cu voluntarii. Activităţile proiectului sunt menite să întărească resursele individuale ale copiilor prin şedinţe de consiliere de grup, susţinute de psihoterapeut.