Marime text A A A

Finanțare:

  • 3.500.000 de euro

Intervenție:

  • 60 de unități medicale modernizate și dotate cu echipamente medicale performante

  • o unitate mobilă de terapie intensivă pentru nou-născuți pentru Spitalul Clinic de Copii Marie Skłodowska Curie, București.

  • 6 incubatoare de ultimă generaţie pentru 6 elicoptere SMURD

Scop:

  • reducerea mortalității infantile

Împreună din prima zi

Context mortalitatea infantilă în România
Context mortalitatea infantilă în România

Ne-am concentrat atenția asupra domeniului sănătății, uitându-ne la situația nou-născuților grav bolnavi și a prematurilor ajunși în unitățile medicale de specialitate. România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, cu o rată de 5,2 la 1.000 de copii născuți vii în 202, cauza principală fiind nașterile premature.

În prezent, nu există servicii specializate de transport pacienți critici neonatali sau personal specializat care să deservească astfel de servicii.

Rezultate:
Rezultate:

Prin programul “Împreună din prima zi”, Fundaţia OMV Petrom şi Organizaţia Salvați Copiii România investesc 2,5 milioane de euro în dotarea a 60 de maternități și secții de nou-născuți din 35 de județe.


Astfel, peste 23.500 de nou-născuți vor beneficia de cele mai bune îngrijiri medicale şi peste 19.000 de părinți vor beneficia de acces la servicii medicale.


Astfel, nou-născuții cu probleme majore pot primi îngrijire adecvată, fără a pierde timp vital, prin căutarea unor soluții de transfer a nou-născutului în spitalele care au aparatura necesară.


Lista spitalelor dotate prin programul "Împreună din prima zi"