Marime text A A A

Politica zero toleranță pentru corupție

Fundația OMV Petrom se angajează să mențină cele mai înalte standarde de integritate, onestitate și transparență în toate aspectele activității sale. Ca parte a acestui angajament, Fundația a adoptat această politică de toleranță zero față de acte de corupție pentru a se asigura că resursele sale sunt utilizate eficient și etic și pentru scopul și misiunea pentru care au fost acordate.

Principiile la care această politică face trimitere sunt:

1. Integritatea: Toți angajații, membrii Consiliului Director și voluntarii Fundației OMV Petrom trebuie să acționeze cu onestitate, corectitudine, respect și echitate atunci când întreprind activități în numele Fundației.

2. Transparență: Fundația OMV Petrom va respecta transparența în procesele sale de luare a deciziilor, tranzacțiile financiare și interacțiunile cu părțile interesate. Informațiile legate de proiectele Fundației vor fi făcute publice, în cea mai mare măsură posibilă, în conformitate cu standardele legale și etice, prin raportul anual al organizației.

3. Răspundere: Toate persoanele asociate cu organizația noastră sunt răspunzătoare pentru acțiunile lor. Acestea au responsabilitatea să respecte legislația aplicabilă în vigoare, precum și reglementările și politicile Fundației. Nerespectarea acestei politici poate duce la acțiuni disciplinare sau încetarea parteneriatului.

Fundația OMV Petrom încurajează toți angajații, membrii Consiliului Director, voluntarii, contractorii și partenerii să raporteze, cu promptitudine, orice cazuri suspecte sau reale de corupție, precum și orice altă încălcare a legislației pe care o identifică. Sesizările pot fi făcute la adresa de e-mail: etica@fundatiaomvpetrom.com. Ne angajăm să păstrăm confidențialitatea în cea mai mare măsură posibilă și vă încurajăm să folosiți cât mai multe detalii și/sau dovezi de care dispuneți.