Marime text A A A

Finanțare:

1.930.000 de euro 

Intervenție:

Programul vine în sprijinul a 5.300 de mame și nou-născuți aflați într-o situație vulnerabilă, care vor primi gratuit Cutia Bebeluşului, cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare.

Scop:

Reducerea mortalității infantile

Cutia Bebelușului

Context:
Context:

România se menține pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă.

Media națională a ratei mortalității infantile a fost, în 2021, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, de 5,2 la mia de copii născuți vii (aproape dublă față de media Uniunii Europene), cauza principală fiind nașterile premature.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de ajutor pentru mame și copii, educarea tinerelor mame cu privire la îngrijirea copiilor, monitorizarea constantă în timpul sarcinii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

Rezolvare:
Rezolvare:

 

Fundația OMV Petrom lansează programul "Cutia Bebelușului" în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii şi Asociația Samas cu scopul de a contribui la reducerea mortalității infantile

5.300 de mame aflate într-o situație vulnerabilă vor primi gratuit Cutia Bebelușului. Beneficiarele sunt selectate din 314 de comunități defavorizate din 17 județe: Argeș, Brașov, Botoșani, Bacău, Caraș Severin, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui, Dâmbovița, Tulcea.

Programul Cutia Bebelușului este un pachet de produse esențiale și o modalitate de a transmite mamelor din medii dezavantajate informații importante despre sănătatea, bunăstarea mamei și a nou-născutului. 385 de cadre medicale din 27 de unități medicale au fost cooptate în program şi vor lucra îndeaproape cu mamele și familiile pentru a le oferi informații și sprijin în perioada postnatală și pentru oferi cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare.