Marime text A A A

Cine suntem

Ne dorim să creștem România în cea mai frumoasă formă a sa. Fără decalaje, cu oamenii pe primul loc. Asta sperăm, pentru asta suntem aici, acesta este viitorul pe care îl vom construi.

Viziune

Viziunea Fundației OMV Petrom este aceea de a contribui decisiv la crearea unei societăți sustenabile și echitabile pentru noi toți.

Descoperă Raportul nostru de activitate

Acest raport cuprinde o descriere detaliată a rezultatelor și proiectelor lansate de Fundația OMV Petrom în primul său an de activitate, în perioada aprilie 2022 – aprilie 2023.

Descarcă Raport de activitate  
Descarcă Raport de Audit 2022

Consiliul Director

Alături de consiliul director, începem călătoria Fundației OMV Petrom încrezători și cu mult curaj.

Ana Maria Mihăescu

Ana Maria Mihăescu a contribuit la înființarea Eximbank, activând în cadrul băncii ca director, vicepreședinte și președinte. Au urmat 25 de ani în cadrul Grupului Băncii Mondiale, în ultimii zece ani fiind manager regional, coordonând de la București activitatea IFC în 11 țări Europene. Din 2017 este membru independent în consilii de administrație sau de supraveghere: Raiffeisen Bank România, Medlife SA, Nepi Rockcastle sau Black Sea Oil and Gas. Pe lângă munca de director non executiv, cu focus pe sustenabilitate, este implicată în voluntariate și conduce fundații precum: Salvați Copiii România, Prietenii Muzeului Național de Artă sau Teach for Romania.

Daniela Chifan

Daniela Chifan este o profesionistă în domeniul finanțării durabile, cu 20 de ani de experiență în programe de finanțare atât în sectorul de afaceri, cât și în cel non-profit. Lucrează pentru Innovation Norway, fiind co-director al biroului din România și oferă consultanță pentru implementarea schemelor de finanțare în domeniul inovației verzi și al energiei. Biroul lucrează în principal cu scheme de finanțare, care ajută companiile să obțină o creștere sustenabilă și o creștere a valorii create. Este licențiată în drept la Universitatea din București și are un masterat în studii Sud-Est Europene (bursă completă) la Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena. Este, de asemenea, manager de proiect certificat și membră a Rețelei Femeilor Profesioniste.

Șerban Toader

Șerban Toader este auditor financiar și consultant independent. Deține un Executive DBA de la École des Ponts Business School, Paris și este membru senior al Asociației Contabililor Autorizați (Association of Chartered Certified Accountants). În perioada 2007 - 2018, Șerban a fost Senior Partner al KPMG în România și Moldova și membru executiv al Comitetului Director al KPMG Europa Centrală și de Est. De-a lungul timpului a activat în calitate de membru non-executiv în United Way România (președinte al Consiliului de Administrație 2016 - 2018), Consiliul Investițiilor Străine România (vicepreședinte 2010 - 2012), Institutul Aspen România. În prezent, Șerban își împarte timpul profesional între activitatea de cercetare științifică și educativă, consultanță strategică și financiară și activitatea non-executivă.

Alina Petrescu

Alina Petrescu este absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Alina a fost jurnalist timp de 15 ani, a lucrat la TVR, Euronews și în cadrul trustului Intact Media ca redactor, reporter, moderator și corespondent special. A devenit apoi purtător de cuvânt al Guvernului și a continuat în domeniul comunicării. Din mai 2019, conduce Departamentul de Comunicare și Sustenabilitate din OMV Petrom. De ani de zile, Alina este implicată în proiecte de voluntariat, în special în domeniul protecției mediului. În cadrul Fundației OMV Petrom, prioritatea ei este dezvoltarea proiectelor de sustenabilitate, cu un impact real în societate.

Cătălin Hristescu

Cătălin Hristescu s-a alăturat OMV Petrom Gas & Power în 2010 pentru a gestiona proiectul eolian Dorobanțu, finalizând cu succes construcția și demarând operarea acestuia. Din 2013 a preluat departamentul de Portfolio Management în OMV Petrom, optimizând întregul lanţ valoric pentru energia electrică şi gaze naturale. De-a lungul anilor, s-a implicat voluntar în proiecte de educație și antreprenoriat, împreună cu Junior Achievement România și Innovation Labs, fiind acum onorat de invitația de a participa activ la dezvoltarea de proiecte cu impact major ale Fundației OMV Petrom.

Amalia Fodor

Amalia Fodor, Director Executiv – Fundația OMV Petrom, are o experiență de peste 20 de ani de management și comunicare corporatistă organizațională și comercială, a condus în acest timp echipe de relații publice și de responsabilitate socială corporatistă. Din 2012 a trecut în domeniul non profit, poziție din care a implementat proiecte și programe de anvergură națională în educație, sănătate și cultură. În prezent, ca Director al Fundației OMV Petrom, se asigură în permanență că proiectele fundației şi ale partenerilor finanțați să se sincronizeze cu viziunea OMV Petrom despre CSR şi sustenabilitate.