Marime text A A A

Finanțare:

480.000 de euro 

Intervenție:

Dotarea a 37 de cabinete de medicină de familie din 17 județe, cu 600 de echipamente medicale moderne.

Scop:

Reducerea mortalității infantile

Primul pas spre sănătate

Context:
Context:

În România rata mortalității infantile este una dintre cele mai mari la nivel european.

Accesul viitoarelor mame la servicii de prevenție este limitat, inechitabil și neuniform din punct de vedere al calității serviciilor. În 2019, 27% din femeile gravide nu au beneficiat de niciun consult pe parcursul sarcinii, în condițiile în care doar 47% din localități au suficienți medici de familie și 328 de comune nu au medic de familie. Distribuția unităților medicale și a medicilor în România este inegală între zonele rurale și cele urbane, iar numărul de medici de familie scade constant în rural.

Rezultate:
Rezultate:

 

Prin proiectul „Primul pas spre sănătate” Fundația OMV Petrom și Organizaţia Salvați Copiii investesc 480.000 de euro în dotarea a 37 de cabinete de medicină de familie din 17 județe cu 600 de echipamente medicale moderne.

Facilitarea accesului la servicii medicale și sociale de calitate pentru 3.000 de gravide și copii cu vârsta între 0 și 5 ani prin intermediul echipelor integrate de specialiști.

Creșterea gradului de informare a gravidelor și mamelor tinere în legătură cu importanța controalelor medicale pre și post-partum, precum și a controalelor medicale pentru copii.

Sprijin acordat gravidelor și copiilor care provin din familii numeroase, cu venituri foarte mici și care nu au acces la servicii și programe de educație și sănătate, în comunitățile defavorizate din județele: Argeș, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.